29 Ocak 2010 Cuma

İnsan Kaynakları Yönetimi Önemlidir

İnsan faktörü işletmeler açısından önemli bir faktördür. Eğer insan olmazsa  işletmenin diğer  faktörlerinin  amaçları gerçekleştirme yolunda bir anlamı olamaz. Bu sebeple işletmelerin, insan kaynakları yönetimi ile ilgili olarak; insan kaynaklarının  seçimi, eğitimi, işe alıştırılması gibi faaliyetlere son derece önem vermeleri gerekmektedir. İnsan  gücü işletmenin en değerli varlığı olduğundan; “iyi  faaliyetler (iyi üretim, iyi pazarlama, iyi muhasebe vb.) ancak iyi  personelle gerçekleştirilebilir” düşüncesi ile hareket  etmekte yarar vardır.


Her işletmede, kuruluş amacına göre çeşitli  düzeylerde, farklı  görevlerde  ve farklı eğitim seviyelerinde çok sayıda  kişi görev yapmaktadır. İnsan kaynakları yönetiminin amacı (başarısı), çalışanların düzeyi ve görevi ne olursa olsun işletme içinde  istihdam edildikleri süre içerisinde, her aşamada önemli  roller almalı ve onların  işletme amaçları doğrultusunda etkin  ve verimli çalışmalarını sağlayabilmelidir.

İnsan gücü kaynağının işletmedeki önemi, üretim gücüne katkısı, çalışanların mutluluğu  ve yönetsel başarı ölçütlerine göre belirlendiğinden, insan  kaynakları  yönetimine  bilimsel açıdan bakmanın gereği açıkça anlaşılır. Bu açıdan insan kaynakları  yönetimi işletmenin can damarı olarak düşünülmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. Yapılan yorumlar, blog yöneticisi tarafından kontrol edildikten sonra yayımlanmaktadır. Saygılarımla...